Krepľa bál 2018

Keďže tradície treba dodržiavať, ani tento rok to nebolo výnimkou.

Na konci fašiangového obdobia sme sa my, členovia Folklórnej skupiny Kňahinka, rozlúčili s našou basou, ktorú sme v posledný víkend pred „krivou štredou“ pochovali. Na polnočnom obrade Krepľa bálu nesmel chýbať smútočný sprievod, kázeň a ani kvapky „ posvätenej“ vody, ktorou boli pokropení všetci hostia.

Obec Merník už po druhý krát ožila hudbou, spevom a tancom v ľudovom štýle našim pričinením. Veľká sála kultúrneho domu praskala vo švíkoch, keďže počet hostí stúpol. Tohto roku sme hostili 164 hostí.

Tradíciu neporušili ani naši folklórni kolegovia ako napríklad členovia FS Vranovčan, FS Rovina či členovia FS Borievka z Košíc.

Všetkým hosťom a priateľom folklóru do tanca hrala skvelá Cimbalová hudba Primáš z Giraltoviec, ktorí u nás hosťovali po prvý krát. Samozrejme, nedali sa zahanbiť a hrali až do skorých ranných hodín. O program sme sa opäť postarali my, členovia FSk Kňahinka, ako organizátori a o chutné jedlo sa postaral Catering SABO, Svadobka Bystré.

Ako po minulé roky,tak aj tento rok mohli naši hostia vyhrať krásne a hodnotné ceny, ktoré nám do tomboly ponúklo veľké množstvo sponzorov, za čo sme im nesmierne vďační.

Sme veľmi radi, že ešte stále existujú ľudia, ktorí chcú pomáhať aj takýmto spôsobom.

Všetkým sponzorom a zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie s Vami.

Ďakujeme

Folklórna skupina Kňahinka
Copyright © 2018