Krepľa bál 2017

V piatok večer obec Merník opäť ožila ľudovou hudbou, spevom a tancom. Tóny, ktoré sa niesli dedinou vychádzali z kultúrneho domu obce a tam sme to všetko priniesli my a naši hostia tradičným a tento rok už šiestym Krepľa bálom.

Prečo práve názov Krepľa bál? No to je jednoduché. Už tradične na každom bále je jedno z jedál kapustnica so šiškami. V našom nárečí sú to KREPLE. Sú neoddeliteľnou súčasťou tejto zábavy a práve preto sme vybrali tento nezvyčajný a jedinečný názov KREPĽA BÁL.

Bálu sa zúčastnilo 138 hostí. Medzi hosťami boli aj naši kolegovia z FS Vranovčan, FS Rovina či dokonca folkloristi z Košických súborov. Nešlo však len o folkloristov. Zabaviť sa s nami prišli aj hostia z celého Vranovského okresu, dokonca aj mimo neho. Všetkým prítomným, ktorí sa radi zabávajú na ľudovú nôtu, do tanca zahrala Ľudová hudba Radoslava Kertisa a o program a organizáciu sme sa postarali my, členovia FSk Kňahinka.

Tento bál organizujeme každý rok na konci fašiangov, vždy v posledný víkend pred popolcovou stredou. A ako to už bývalo zvykom pochovať basu na konci fašiangov, tak aj my sa snažíme udržiavať túto krásnu tradíciu. Počas bálu sa basa pochová riadnym sprievodom. Basa nám prestane hrať až do Veľkej noci, no na bále pokračuje zábava ž do bieleho rána.

Ako každý, tak aj tento rok mali naši hostia možnosť vyhrať krásne ceny, ktoré nám do tomboly ponúklo veľké množstvo sponzorov, za čo sme im nesmierne vďační.

Sme veľmi radi, že ešte stále existujú ľudia, ktorí chcú pomáhať aj takýmto spôsobom.

Všetkým sponzorom a zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie s Vami.

Sponzori

Folklórna skupina Kňahinka
Copyright © 2018